Wednesday, 31 August 2011

vreemde cake in de bijt

soms bak je iets en dan heb je echt geen idee of het wel gaat smaken.
gisteren was dat gebeurd met een cake naar recept uit een boekje ooit van Ikea.
maar dan iets aangepast
het zag er vreemd uit, maar smaakte heerlijk.
en de dag erna, nog lekkereder...

recept {mijn versie}:
300gr speltmeel
1 zakje (wijnsteen) bakpoeder
1tl kaneelpoeder
1tl gemalen kardemom
1tl gemberpoeder
150gr zachte boter (of: gesmolten)
150gr suiker
3 eieren
250ml zure room

* eerst de meel, bakpoeder en specerijen door elkaar mixen
daarna de boter, suiker en eieren mixen tot een geheel, dan een deel van de meelmix tot het is opgenomen in de botermix.
* potjes zure room er doorheen roeren, de rest van de meel erdoor, in een ingevette ovenschaal proppen, potje uitgelekte kersen of ander {vers} zacht fruit er bovenop en in de oven bakken {40 minuten op 180 graden}

2 comments:

Kati said...

Alleen die ingrediënten al! Hoe komen ze erop! Speltmeel, nog nooit van gehoord! Als t maar smaakt toch? ;)

xxx Kati

Daan said...

speltmeel is van mij - in het boekje ataat gewoon normaal meel hoor... ik ben bekeerd, sinds ik er over geleerd heb... (= beter dan tarwe op zoveel manieren...) lees hier meer... http://magicaldaffidil.blogspot.com/2011/01/spelt-check.html