Wednesday, 17 November 2010

- spirituele chocola -


Wat vind je het mooiste woord? vroeg een Facebook vriend(in).
Chocola, zei ik. En Koffie. Natuurlijk had daar 'Liefde' horen te staan, maar dat klonk me te zoetsappig, daar had ik even geen zin in. Chocola wel. En Koffie ook.

In de natuurwinkel verkopen we biologische chocola. Van verschillende merken, en ik ben ze allemaal een beetje aan het uitproberen... Alsof ze dan wel goed zijn... Er zit nog steeds (biologische) suiker in, en (biologische) vetten, en teveel is ook van een biologische reep niet goed, maar omdat er minder troep in zit, is mijn onderbewustzijn overtuigd dat het dus ook niet slecht kan zijn. In kleine hoeveelheden. Een Vivani cappuccino reep bijvoorbeeld, daar deed ik vorige week een hele week over!!! elke dag een klein stukje, en lekker dat ie smaakte!!

En biologische koffie is natuurlijk ook gewoon koffie, en dat doet net zulke onprettige dingen als normale koffie, als je er teveel van drinkt, maar de kleinschalige gebruiker die ik ben zal daar niet teveel last van ondervinden. Hoop ik...

En omdat ik me er dan weer heel fijn van voel, van die Chocola en Koffie, staat het ook een klein beetje gelijk aan Lief zijn, voor mezelf. Een beetje... (hoewel ik dan de die-hard bio-freaks al tegen me hoor gillen dat het helemaal niet lief is voor mezelf, dat ik zo puur en natuurlijk mogelijk moet leven... Eigenlijk.... Tja, was het maar zo makkelijk...).

4 comments:

li-lisette said...

Volgens mij is een beetje rommelig leven het allerallerbeste voor je! Ik merk dat ik in zo'n periode dat ik erg oplet wat ik eet en drink, dat ik genoeg slaap en niet teveel indrukken krijg…. dan wordt ik iebel van mezelf. Het perfectionisme en controlerende sijpelen dan langzaam weer mijn hele leven in.
Ik ga wiebelen van (teveel) chocola, krijg elk half uur schreeuwende honger. Dus dan eet ik dat liever niet. En van 2 koppen koffie wordt ik lekker wakker, na de derde misselijk. En dan doe ik verder gewoon mijn oren dicht als ik andere mensen tegen me hoor gillen, waar dan ook over! ;-)

-x-

(Ik heb je engel klaar, ga vanmiddag als de hutspot op het vuur staat je twee letters maken… Misschien zelf wel vanmiddag op de post doen. Dus als de meneren en mevrouwen van de post niet meer zo kwaad zijn, heb je het morgen of overmorgen!)

Daniela (Dan) said...

yeay!!

Rommelig leven is mijn levensmotto!! Moet het alleen nog even leren accepteren dat het ook gewoon oke is, dan komt alles goed. hier inderdaad ook zo'n iebelig tiep die helemaal zenuwachtig wordt van haar eigen perfectionisme inzake gezond-zijn. Dan moet het allemaal hyper-gezond. Terwijl ik me soms gewoon niet hyper-goed voel. en dan mag dat gewoon. Ooit...

Kijk al uit naar de stempels! Nou nog een bedragje/retour-ietsje bedenken - of ging jij dat al doen??

tikje wit said...

...Durf je dan ook zomaar Boeddha's kop eraf te bijten...? Ik had eens zo'n boeddha kaars, na weken van bewondering tóch maar eens aangestoken en toen begon (logisch) zijn hoofd langzaam weg te smelten...
Zag r nogal luguber uit... (maar eet smakelijk ;)

Daniela (Dan) said...

he, gets.. Nee, deze is alleen voor display - of: zou dat zijn, als ik er ooit een zou krijgen.... Het is een fotooke van internet... (zal het er nog netjes bijzetten...)