Tuesday, 2 November 2010

- standpuntig -

Lijkt wel of ik een soort van grote najaars-schoonmaak aan het houden ben. Eerst moest mijn energieleveraar eruit, daarna mijn bank en nu mag mijn hyves in de prullenbak. Weg ermee. Misschien heeft het ook wel te maken met mijn persoonlijke veranderingen - ik doe heel erg mijn best om al mijn voorkeuren en standpunten over van alles te accepteren en integreren in Het Dagelijkse Leven - en hoort dit daar gewoon bij. Hoorde namelijk dat Essent (waar we nu elektriciteit van 'krijgen') het een heel tof idee vind om er een kerncentrale bij te bouwen. En daar was ik niet blij mee. Dus ging ik zoeken naar een zo groen mogelijke energie leverancier. En die heb ik gevonden.

Vervolgens ging ik mij bedenken dat er vast veel duurzamere en sociaal betrokkener banken bestaan dan degene waarbij ik al 25 jaar mijn financiële dingetjes doe. Weer zoeken, en ja, hoor, heb er een paar gevonden. Weer geswitched.

En nu hoorde ik gisteravond tussen neus en lippen door dat Hyves is opgekocht door de Telegraaf....... U voelt hem al aankomen...

Standpunten. Ergens voor staan... Toen ik 16 was leek het wel of dat de enige manier van zijn was - ergens een standpunt over hebben. Maar ouder worden (in leeftijd en van kinders) lijkt een soort van tak in de spaken te gooien. Maakt het allemaal wel iets uit? Ik word daar zo moe van... Ik wilde gewoon een makkelijk leven zonder gezeur, en het opvoeden van kinderen had alle energie uit me gezogen, dus in standpunten had ik 15 jaar helemaal geen zin. Was al blij als ik wakker kon blijven bij het lezen van de Volkskrant die het een keer per jaar binnen de deur haalde.

Zou daar eindelijk een soort van licht gloren aan de horizon? Mag ik de draad oppakken waar ik hem 15 jaar geleden heb losgelaten toen ik me ineens realiseerde dat ik al dagen geen krant had gelezen? Durf ik mijn mening weer ergens op los te laten, in plaats van me krampachtig bezig te houden met wat zus en zo en misschien wel van zouden kunnen vinden?

Spannende tijden... Samhain - indeed..

6 comments:

Elly said...

Hoi Daan.
Mooie foto, ik heb hem gepikt!
Ben vorige maand ook met Hyves gekapt, geeft heel veel rust in mijn hoofd!
Groetjes van Elly

Daniela (Dan) said...

eh... foto gepikt?! Waaaahhhh!!! (ben dan weer wel geflattered...)

hyves is gecancelled. Ben nu al mijn vrienden kwijt en raak binnenkort in een sociaal isolement (volgens de dame die mij een mailtje met instructies stuurde... Spuug...)

Elly said...

Hoi Daan, oh, jah! Ik ben ook al mijn vrienden collega's en sociale netwerken kwijt, ben zeer geïsoleerd en heb met niemand meer contact! Ik vind het heerlijk dat ik nergens meer weet of er iemand jarig is en of er een feestje zou zijn! Bizar eigenlijk hé dat ze dwingend vragen of je echt wel met Hyves wil stoppen, nou....ik mis het geen moment!
Je foto is oergezellig, ik zou zo bij je af komen drogen! hahaha

Daniela (Dan) said...

afdrogen: graag!!

Hyves: waahahahahaa!!! Ik weet van mensen in mijn omgeving dat zij een sociaal isolement zo ongeveer als het meest afschuwelijke in hun leven vrezen, terwijl ik het juist als een soort van zegen zie. Niet teveel isolement natuurlijk, maar in het leven wat ik nu leef zal het niet snel gebeuren, heb ik zo het idee... ;-)))

Elly said...

Hoi Daan, meid, wat kan ik je goed volgen! Wij zijn ook een grote schoonmaak aan het houden, je abonnementen nakijken, ook zoiets, gewoon maar blijven betalen aan magazines en kranten terwijl je smaak verandert is. Of dat de politieke partij waar je altijd lid van bent geweest nu rare dingen gaat doen, die jij helemaal niet wilt! Wat denk je van CD's en DVD's,Nog een keertje kijken of weg? opruimen die handel, Marktplaats tiert welig met ons!
Je hebt weleens zo'n lekkere zaterdag: buiten regent het, en wij aan de opruim! Nou maar hopen dat ze bij de gemeentereiniging ook eens wakker worden, want als je je afval keurig aan het scheiden bent, lees je s'maandags in de krant, dat toch de helft van al het plastic niet bruikbaar is, en verbrand wordt! Over standpunten gesproken!
Goed idee van je bankzaken Ga de mijne ook eens bekijken! Vind het alleen vervelend dat je dan weer andere rekeningnummers krijgt!
Maar de mijne wordt staads maar duurder met allerlei service die je eigenlijk zelf niet gebruikt!

Daniela (Dan) said...

indeed...