Saturday, 1 January 2011

wensen


eerste post van dit nieuwe jaar...
grappig...
Na twee keer nieuwjaar te hebben gevierd (het is voor mij gewoon geen Nieuwjaar als Big Ben niet heeft geklonken... De klank die uit dat ding komt is zo mooi... en natuurlijk de Schotse doedelzakkenspelers bij de Hootenanny van Jools Holland... ), begint er dus weer een verse kalender vol mogelijkheden... 365 dagen waarin alles kan. En ook aan jullie: en fijn jaar gewenst! Mogen een paar van de dingen op je wensenlijstje uitkomen! Of allemaal - why eigenlijk ook not...
Dit jaar lieten meneer G en ik een wensballon op, zo'n papieren gevaarte waar je door middel van een soort van brandertje het ding laat opvullen met warme lucht en wat dan een heel mooie vlucht maakt boven ons allemaal uit. En wat - volgens Boeddhistsche traditie - de boze geesten van dat jaar meeneemt, de lucht in. Wij geloofden het graag. Onze ballon verdween in de mist die al de hele avond boven de stad hing, maar dat nam het gevoel van hoop en verbluffing niet weg.

2 comments:

Elly said...

Hoi Daan, ik wens jullie een heerlijk gezond en creatief jaar toe!
Wij hebben ook een wensballon opgelaten, we lieten hem eerst met de föhn even bol worden en dan steken we hem helemaal volgekladderd aan, hup de lucht in, en toen stonden we met zijn allen met open monden hem na te staren tot je hem niet meer zag, tjonge wat ging hij ver en hoog....zou dat wat zeggen over onze plannen?

Daniela (Dan) said...

ah, fohn... Dat was een idee geweest... Voor volgend jaar. wellicht...
Julie ook een heel fijn jaar!!