Monday, 15 June 2009

- van het padje af -

Het wil nog niet erg vlotten met mijn reis op het Achtvoudig Pad...

Ik heb er namelijk een nieuwe verslaving bij - soap kijken via Youtube... Gedeeltes dan, de saaie stukken over al die lui waar je geen interesse in hebt worden er er voor je uit gehaald, dus kan je je concentreren op de leuke stukjes... Heel handig, ook heel verslavend dus.

Via iets wat ik opzocht over een andere soap (Eastenders, al jaaaaren vaste prik voor mij en nu ook Otto...) kwam ik op de perikelen van de wereld die As The World Turns heet... Ergens in Amerika, ergens op een boerderij en in een klein stadje, waar heel rijke mensen wonen die heel vreemde problemen hebben. Maar ik volg dus alleen maar een bepaalde 'storyline', die over twee heel mooie, lieve jongens die echt verschrikkelijke dingen meemaken op hun pad naar elkaar toe... Echt, adembenemend afgrijselijk wat die twee te verstouwen krijgen in anderhalf jaar tijd... Ben blij dat ik al die ander lui niet hoef te volgen, want als dit maar een gedeelte is, dan vrees ik met grote vrezen voor wat zij voor hun respectievelijke kiezen krijgen. Wellicht worden allerlei verhaallijnen over de verschillende karakters uitgesmeerd en worden zo al die dilemma's en problemen en vraagstukken door heel veel verschillende personen verspreid.

Luke en Noah, zo heten mijn virtuele schatten, krijgen - onder andere - te maken met een moordpoging (Luke, door de vader van Noah die het allemaal niet kan verhapstukken), visumproblemen en een huwelijksaanzoek (Noah, met betrekking tot een politieke asielzoekster uit Irak {natuurlijk...}), het ontvangen van een gigantische hoop geld door zijn biologische vader die het zo goed wil maken (Luke weer), een poging tot bij het leger gaan (Noah, wat gelukkig mislukt), een op hem verliefde echtgenoot van zijn oma (Luke) en ongeveer 45 keer dat ze uit elkaar gaan en weer blij elkaar komen... In die tijd blijven ze maagd en verkondigen ze hun liefde op zoveel manieren dat ik er helemaal week van werd... En gefrustreerd... Deze perikelen heb ik dus over een paar weken bekeken, en dan heb ik er ook nog een hoop overgeslagen omdat het leed me allemaal veel te veel werd. Normale tv kijkers deden hier dus iets meer dan een jaar over...

Schijnbaar hebben de schrijvers het in Amerika flink moeten verantwoorden, in een wereld waar beeldschone karakters rondlopen met altijd kloppend haar, waar alles klopt en er niemand met overgewicht kampt, dat de zoon van een van de vooraanstaande families in de soap op jongens valt en mochten ze niet eens aan elkaar zitten de eerste maanden... Hilarisch hoe er situaties werden omzeild zodat ze elkaar niet konden zoenen... Maar gelukkig schijnt Middle America met de komst van Barrack Obama zelfs minder homofoob te zijn geworden, en mochten ze eindelijk - EINDELIJK! - bij elkaar en een stel worden zoals dat in de normale wereld ook wel eens voor komt...

En ik kijk heerlijk verder op Youtube...

2 comments:

lisette-Li said...

haha, herkenbaar! Na net je vorige post uitgebreid te hebben beantwoord, lees ik nu deze. Leef je verslaving lekker uit, tot je 'm niet meer nodig hebt!!!!

Daniela (Daan) said...

hihi... ik doe mijn best...