Tuesday, 26 April 2011

royale perikelen

meneer G is er niet blij mee...
de laatste weken krijg ik vaak een heel chagrijnige mededeling dat er nu alweer een stukje in the Guardian staat over die verdomde bruiloftsstoestand in Engeland... Gloeiende nonde... Zijn krant was toch een toevluchtsoord voor niet-royals, voor lui met een rationele benadering ten opzichte van dat verwerpelijke zootje idioten wat in Buckingham Palace woont? Een stem die de establishment af en toe een flinke schop onder de kont geeft?! Waar blijft hun republikeinse houding ten opzichte van Kate en Wills?!!

En ik vind het (heel in het geheim, dus dit blijft wel tussen ons...) stiekem best wel leuk... Vind het bijna jammer dat ik vrijdag niet thuis ben, hoewel het met een verbolgen meneer G niet prettig tv kijken zou zijn... William is best wel een lekker ding - voor een engelse prins dan, en ik hou wel van een beetje spektakel (understatement of the year...).
Ik begrijp zijn verontwaardiging wel, daar in Engeland is het allemaal net iets minder gezellig, die koninklijke familie en hun tradities dan het hier lijkt. Het let daar gewoon een stuk nauwer dan hier... Er spelen ook wel veel dingen die het voor mij ook heel verklaarbaar maken. Dat koningin Elizabeth werkelijk geen idee heeft wat er onder de gewone bevolking - haar onderdanen - leeft, dat ze is getrouwd met een Griekse Mafkees die het land al meerdere malen internationaal voor schut heeft gezet met zijn koloniale opvattingen en opmerkingen die in 1874 misschien niet veel wenkbrauwen deden ophalen bij de hogere klassen, maar die nu echt niet meer kunnen... Dat er ongelofelijk veel belastinggeld hun kant opgaat. Dat het allemaal ook eigenlijk niet leeft, die hele koninklijke familie daar, maar dat 'verandering' nog minder handen op elkaar krijgt. En dan wordt er ineens in dat bolwerk van anti-monarchie elke dag wel een stukje geschreven over Het Huwelijk... Is het dan nergens meer veilig?!

Misschien dat ik vrijdag een stukje samenvatting meepik, als meneer G op het toilet zit, anders vrees ik weer zo'n boze uitbarsting...

- foto van deze site -

8 comments:

draadjes said...

Ik dacht destijds bij het huwelijk van Charles en Diana...":"Gewoon, even kijken.." En tja, vervolgens...Nou ja, je snapt wel wat er gebeurde!

Daniela (Dan) said...

eh, de hele dag blijven hangen??
daar had ik ook op gehoopt, maar ik moet vrijdag werken... de samenvatting op de beeb 's avonds dan maar, met alle commentaar van meneer G die daarbij zal horen... ;-)

tikje wit said...

..and they lived happily ever after....?!

Elly said...

Ideaal voor de activiteiten in het verzorgingshuis, zo'n royal wedding. Al die oudjes voor of achter de TV, allemaal zelf in hun eigen kamer of gezamenlijk in de recreatiezaal, en als AB-er hoef je verder niks meer te zeggen of te doen! Heb ook verder geen activiteiten gepland die dag, er komt immers geen hond!
Lekker allemaal voor de buis hangen, zelf ben ik vrij die dag, zal er niet veel van meepikken, volg het ook niet zo! Misschien 's avonds op het journaal?

Daniela (Dan) said...

afspraakje, jij en ik? 'savonds de samenvatting op BBC1?

Elly said...

Helemaal top Daan! Dat doen we!
Eigenlijk heb ik er niks mee, Queen mum enzo, even leuk om te zien wat ze aanheeft, maar verder niks! Hier in Nederland netzo hoor! ik heb er niks mee! Moet iedereen zelf weten! vroeger was ik wel koningsgezind, maar dat gaat over! Juultje was mijn Koningin, daar kon ik van genieten.
Zaterdag ben ik bij je in de buurt! We gaan in Hogerheide een breimachine ophalen, zie twitter!
Geboden op Marktplaats, en ik heb hem! Hoeraaaa, hetzelfde model en merk als dat ik vroeger had.

Elly said...

Ik word een soort Rapunsel, ik ga op de breimachine meterslange vlechten breien en die dan uit mijn zolderraampje hangen......

Daniela (Dan) said...

hahaha!!!! hoop je ook op een bloedmooie prins die je dan komt redden?! (Anders stuur je'm maar door naar hier...)