Friday, 2 April 2010

- adem diep -

Las net een leuk artikel in the Guardian, over het feit dat diep ademhalen net zo effectief is als (en een stuk goedkoper dan), een dure massage of een weekend in een health-spa.

Een journaliste met een nogal hoog stressgehalte ging vijf technieken uitproberen en kwam tot de conclusie dat (buik)ademhalen inderdaad het beste effect geeft, net als mediteren. Visualiseren scoort ook hoog, en positief denken ietsje minder, maar toch blijkt het interessant genoeg te werken voor haar. Een cd met relaxatie technieken deed het dan weer niet zo voor haar.

Nou, boffen wij weer... Een health spa zat er toch al niet in en die massage zal ook nog wel een tijd duren, dus diep (buik)ademhalen gaat wel lukken - die techniek zit al goed in mijn systeem sinds ik met yoga begon, 14 jaar geleden... Nou nog onthouden dat ik het daadwerkelijk als 'oplossing' kan aanwenden, mocht het nodig zijn...

2 comments:

Guusje said...

Die Guardian, heerlijke krant!, mis nog steeds de weekeind editie!
xg

Daniela (Dan) said...

ja, lekker lezen tot zondagavond, vooral de review-section... (als we naar UK zijn geweest, blijft er altijd nog maanden liggen hier)

nice to see you here!!