Saturday, 23 October 2010

- hergefietst :: rebiked -

Vandaag een vrije zaterdag (Yes!!) en het was noodweer... Maar dat hield mij niet tegen om naar mijn favouriete kringloopwinkel te gaan, want dat kan alleen op zaterdag. Polly had ook zin, dus toen wij de jongens hadden afgezet bij het sportpark van Hoeven (na het 'convooi' vrijwel meteen te zijn kwijtgeraakt) togen wij met zijn tweeen naar Langeweg. En vonden:
- een truitje
- een t-shirt-jurk voor Polly
- een rokje (voor mij..)
- drie mooie plaatjesboeken
- 45 kaarten (die bij elkaar 50 cent kosten...)
- schoenen (heel kakkerig, voor als ik me truttig voel...)
- een sla-schaaltje
- een kaarsen-dingetje met mooie kleuren
morgen misschien foto...

Het was een iets andere belevenis dan anders, vooral omdat (waarschijnlijk door het noodweer) de stoppen waren doorgeslagen en de lichte het nergens deden. Kringlopp-winkelen in het donker is een heel vreemde beleving... Ook in de toiletten werkte het licht niet, en er zitten daar geen raampjes in de muren. Maar de cake was als vanouds heerlijk, de meeste mensen heel erg vriendelijk en ondanks de regen kwamen Pops en ik weer vrolijk bij de auto, met twee zware zakken spulletjes... Lang geleden dat ik zoveel heb uitgegeven daar...
De voetbalwedstrijd? Was afgelast...
_______________________________________________________

Free Saturday today, and the weather was filthy (my luck...). But i was hell bent on going to my favourite recycle-shop, which is only possible on Saturdays. So when we dropped the boys off in Hoeven for a football match (after having lost the 'convoy' almost immediately), we drove off to our destination, and found:
- a green shirt (for me)

- a purple t-shirt-dress (Polly)

- a groovy flowery skirt (for me)

- swanky shoes (for when i feel Very Girlie)

- some picture books (for cutting out)

- 45 cards (costing one cent each...)

- salad bowl

- candle pot

The foul weather made for an interesting shopping experience, when a fuse for the main buildings blew and we were left to do our shopping in the dark... But the cake in the caf was lovely, the people mostly very pleasant and despite the rain, Pops and i returned to the car very happy souls...
And the footie match? Was cancelled...


3 comments:

Elly said...

Hoi Daan, kringloopwinkels hebben nou eenmaal een ware aantrekkingskracht, vorige week waren we een paar dagen op de Veluwe met een deel van het gezin, meteen de kringloopwinkel in Putten bezocht,(over-nodig) met een gedachte van: nu gaan we scoren! Nou....helemaal niks dus!
Vaak als je het niet zoekt, vind je een heleboel leuks, ook lekker als je een dikke koopbui aan voelt komen, bij de kringloop kun je dan lekker shoppen, en bij de kassa valt het altijd mee. Leuke stukjes weer Daan, lekker herkenbaar om te lezen. Alsnog gefeliciteerd met Polly, en hoe is het met je groen rond de deur?

Daniela (Dan) said...

hihi, erg herkenbaar... Wilde eigenlijk voor een broek gaan, maar kwam met alles terug, behalve een broek...

Gekortwiekte tuin ziet er kaal uit... Het is een beetje een non-onderwerp geworden bij ons, want ik wordt alleen maar boos op de wel erg makkelijke bereidwilligheid van wederhelft en daar schiet niemand verder iets mee op... Heb nu dan weer wel vrij zicht op de mooie berk die de gemeente ooit heeft geplant..

Elly said...

Hoi Daan, vandaag nog een mooie zuiver wollen deken gescoord bij de kringloopwinkel, het kaartje van de stomerij zat er nog aan, ik dacht: ik ga eerst even bij de kringloopwinkel neuzen voordat ik me een buil val in een woonwarenhuis voor €150 eurootjes, kom ik ermee thuis, zeggen de mannen: als er maar niemand onder is doodgegaan of is ingerold in een kofferbak van de auto, kom op mannen! Dat vraag je toch ook niet als je in een sjiek hotel gaat logeren? Wie is er in mijn bedje doodgegaan? Zijn dat nu mannenopmerkingen, of zien wij dat als vrouw toch anders......Even een stukje over de kringloop( ach, ja)