Thursday, 28 October 2010

- kerst cake :: x-mas cake -

although it is still months away, this week is traditionally Christmas Cake Making Week... Whenever autumn half term is, basically, and that is now. So with all the ingredients (90% organic) in the house (had to nip over the Belgian border for glacéed cherries...), we set to work. I made two, one for the family, and one to be devided up for sharing out purposes... The recipy is to be found here...

Hoewel het nog maanden ver weg is, is dit de traditionele week voor Kerst Cake Maken (Engelse stijl). Wij kiezen er altijd een dag in de herfstvakantie voor, en nu ik eindelijk alle ingrediënten in huis had (90% biologisch) - ik moest nog naar België voor gekonfijte kersen (uit de Provence...) - sloegen wij aan het werk. Ik maakte er twee dit jaar - een voor onszelf en eentje om uit te delen op twee plekken. Het recept zoals ik het maak is hier te vinden.

5 comments:

Susanna said...

WOW, een echte engelse kersttaart!!
Dat wordt smullen straks...!

Martine said...

En wat een gezellige foto's! :)

Elly said...

Hoi Daan, heb je het recept? Waar klik ik dan op? Of zit ik weer te dromen? Wil ik ook wel proberen, tijd zat om zulke dingen te doen! En dat moet je er maar van profiteren. Is dit zo'n soort PLUM pudding kerstdinges? Doe je hem dan invriezen of hoe bewaar je hem tot de kerst?
Groetjes!

Elly said...

Hoi Daan, sorry....gevonden op het woordje HIER!

Daniela (Dan) said...

ja, heerlijk - ik moest met heel veel moeite de cakes inpakken en wegleggen, want ze roken HEERLIJK!!! Nog twee maanden wachten, dus.