Thursday, 20 May 2010

- hipperepip -

spotte net een artikel in The Guardian, over waarom Brighton de hipste stad van het Verenigd Koninkrijk zou zijn. Een paar weken geleden, bij de verkiezingen daar (inderdaad, die heel ingewikkelde toestanden allemaal) haalde voor het eerst in de geschiedenis iemand van de Green Party (beetje GroenLinks) een zetel in het lagerhuis, en natuurlijk was die zetel Brighton Pavillion. Reden tot veel gejuich (buiten de drie grotere partijen is het bijna onmogelijk om een zetel te krijgen, dankzij het nogal ouderwetse kiessysteem). En waar anders dan in Brighton, de plek bij uitstek voor bohemiens, hippies op geitenwollen sokken, homo's en lesbo's, lui met een muesli-fetisj en elke kunstzinnige uitspatting die je maar kan bedenken. On-Brits tolerant, een paar uithoeken van London daargelaten dan.

Leuk artikel - lekker ironisch en helemaal niet zonder kritiek. Legt veel uit over waarom ik het nog steeds als een soort van mekka beschouw.

een paar foto's van het net geplukt...

2 comments:

Barbara said...

Wat een prachtige foto's!
Mooie kleurtjes...ik word er helemaal vrolijk van!

Daniela (Dan) said...

snappie um nu?
was altijd heel graag daar, vooral zonder kinderen (al was het met de kids ook een heerlijke stad, zolang het niet te druk was). lekker de eeuwige student uithangen...