Wednesday, 2 November 2011

verstilling

gisteren hoorde ik het staartje van de r.i.p. top 50, op studio brussel.
had de hele aankondiging ervan gemist en wist dus niet dat ze, op deze vrije dag in Belgie, een lijst hadden samengesteld van 50 dooie popmusici die de luisteraars in de weken ervoor mochten doorgeven.
Ik viel binnen op nummer 10, en daar kwam Amy Winehouse voorbij, gevolgd door Michael Jackson, waarna John Lennon zijn dingetje mocht doen, Ian Curtis stond in de top 5...
Natuurlijk stond Kurt Cobain op nummer 1 (staat ie altijd, bij welke lijst van StuBru dan ook), en dat vond ik wel prima.
Voor mij had deze wat hoger gemogen...

Nick Drake - (19 juni 1948 - 25 november 1974) Nick Drake was een Engelse singer-songwriter, die grossierde in sombere, verstilde, herfstige liedjes, gedragen door gitaar, maar vaak mooi ingekleurd met piano, klarinet en saxofoon. Impressionistische, pointillistische muziek. Nick Drake genoot veel bijval bij een kleine schare insiders, maar werd pas na zijn dood werkelijk naar waarde geschat. Talloze singer-songwriters, maar ook rocksterren refereren graag naar Nick Drake als één van hun muzikale helden. Nick Drake zelf bleek even breekbaar als zijn liedjes, en het gebrek aan succes wakkerde zijn depressieve aard verder aan. Nick Drake stierf in 1974 aan een overdosis antidepressiva en werd 26 jaar.


2 comments:

Kati said...

Ha! Ik wilde juist een van mijn 'muziek op zondag-en' een item doen over de 'dode muzikanten'. Er schijnen er nl nogal wat te zijn die op hun 27ste zijn overleden. (is daar niet een hele club van inmiddels? of zo wordt ie genoemd 'de club van 27'. ) In ieder geval, ga ik nog wel een keertje doen. Ik luister geen stu-bru dus wist t niet!

Daan (Dan) said...

nee, da's telepathie, of zo iets...
kijk maar op de lijst bij stubru, zal je nog wel wat inspiratie kunnen opdoen
:-)