Saturday, 19 May 2012

laag pitje

Voor tijdens de pauze op mijn werk had ik het boekje 'Boeddhisme in het dagelijkse leven' meegenomen van thuis. Het is een naslagwerkje waar ik regelmatig even wat dingen in opzoek, weer mee terug op het goede pad probeer te komen, het hoofd de goede richting uit. Een 'discussie' met een internet kennis had mij uit mijn doen geslagen en ik wilde een paar dingen opzoeken om een en andere in perspectief te zetten, voor haar, maar ook voor mezelf. Vooral voor mezelf bleek. Ik had mijn Ego weer een loopje met me laten nemen, weer had ik de tekenen niet op tijd gezien, en in de kiem gesmoord. Weer had ik me mee laten sleuren door een groot verlangen gelijk te hebben, te laten zien hoe veel ik al wist over psychologische processen, waar ik al zo lang over lees en mee bezig ben.

En terwijl ik het zat te lezen, en met mijn neus op die feiten werd gedrukt, dacht ik ook: Waarom schrijf ik eigenlijk dit blog? Is dit ook niet gewoon één grote egotrip, om aan de wereld te laten dien hoe veel ik wel niet nadenk, hoeveel ik al doorheb, hoe goed ik bezig ben op mijn pad? En hoe goed ik ben in het accepteren van allerlei dingen in mijn leven, de tegenslagen en de kleine triomfen onderweg? Ik schrijf me suf over allerlei dingen in mijn leven, maar voor wie, voor wat?! Er reageert geen hond (al doe ik het daar ook niet voor, zeg ik tegen mezelf. Heel vaak...) en ik kan me ook niet echt voorstellen dat het iemand echt iets kan schelen... Ijdel gemuts, dat is het...

Daarom laat ik het even voor wat het is, deze trip gaat even op een heel laag pitje...
Time for some kick-ass soul searching... 

5 comments:

sandra said...

Soms is bloggen ook een manier om alles voor je zelf op een rijtje te zetten, de dingen te overdenken en te relativeren.
En soms zet je mensen aan het denken met wat je schrijft(mij in ieder geval wel)
Neem je tijd. Ik hoop wel op een tot ziens en zeg ook geen vaarwel.
Liefs,
Sandra

Daan (Dan) said...

:-)

even tijd om na te denken is ook niet verkeerd...
geloof dat ik echt heel erg naar binnen moet...

elly said...

Ik had het zelf geschreven kunnen hebben. Maar ja ieder heeft toch zijn/haar eigen stijl om over te brengen wat je niet binnen kunt houden. En als de motivatie goed is dat scheelt alweer voor dat ego. glimlach. Leuk je gevonden te hebben.

Kati said...

En zo degradeer je binnen een mum van tijd naar een leuk internet contact en online vriendin naar een internet kennis omdat je het eens een keertje niet eens bent met elkaar. Ik vond het al vreemd, vind het alleen nog maar vreemder worden. Het soul searchen beviel me wel, we zaten vaak op 1 lijn. Ik mag je heel graag en dat weet je. En ja, het is een openbaar medium, en ja je zet dingen voor jezelf op een rijtje, voornamelijk voor jezelf. Want jij zei zelf tegen mij toen ik zei dat er geen hond reageert: Hee je doet t voor jezelf hoor! En dat is ook zo.

Ik denk dat je dit idd bij jezelf moet zoeken deze keer. Ik search ondertussen gewoon verder, alleen kennelijk nu gewoon even alleen.
Jammer.
Hoop dat je jezelf snel terug vind en we je niet te lang hoeven missen.

xxx

Kati said...

Zie blog