Friday, 24 June 2011

dertig dagen schrijven - 24 - intuitie


als je je intuïtie als persoon kon uitbeelden, hoe zou die er dan uitzien? Als jullie aan tafel zouden zitten voor een etentje, wat zou het eerste zijn wat hij/zij je zou vertellen?

w.t.f.?!
Mijn intuïtie als persoon? Weet ik veel... Een of andere mellow type zoals ik ze wel eens afgebeeld zie als ik google naar yoga leraren, of schildermeneren, zoals Claude Monet... Met een innerlijke kracht die bij mij nog ver te zoeken is. Als we aan onze maaltijd zouden zitten (wat zou een intuïtie eten? iets vegetarisch vermoedelijk...) zou waarschijnlijk het eerste wat hij mij vertelt (mijn intuïtie is een man, btw) dat ik nou eens moet ophouden met steeds zo aan hem twijfelen, aan zijn stemmetjes wat diep van binnen van alles naar me roept, over dingen die ik wil kiezen, of wegen die ik op wil. Luister nou gewoon! zou hij zeggen... Ik weet het precies, en eigenlijk ben ik een deel van jouw Zelf (duh...), dus jij weet het gewoon zelf. Stoppen met twijfelen, nu... En dan schept hij nog een lepel dhal bij zijn rijst en gaan we het hebben over Wimbledon... Of Glastonbury, welke band hij strax gaat opzoeken op de postcast...

4 comments:

Kati said...

Wahahha, een vegetarische Intuïtie die lijkt op Claude Monet en jij denkt: WTF? Wahahaha! Ik zie t meteen voor me! Heb me rot gelachen! (en dát had ik nodig ook... thanks!)

xxx Kati

Daniela (Dan) said...

ja, wist ik veel wat ik me daarbij moest voorstellen?!
stom idee ook...
maar wel leuk verder...

sandra said...

Misschien zou iedereen een Claude Monet look-a-like als intuïtie moeten hebben, dan zouden mensen vast veel meer naar hun intuïtie luisteren.

Daniela (Dan) said...

tenzij ze natuurlijk een gruwelijke hekel hebben aan op Claude Monet gelijkende meneren.... zoals ik niet...

lijkt jouw intuïtie ook op Monet?